Formule 1

Oud F1-coureur over ondergewaardeerde Lance Stroll: "Hij doet het beter dan Daniel Ricciardo"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 september 2022 13:27 • Print artikel

Soms valt het ook wel eens mee. Dat geldt voor Lance Stroll, die door oud-F1-coureur Marc Surer werd geprezen voor zijn rol als de perfecte "nummer twee". Surer zei dat de Canadees weliswaar niet "super getalenteerd" is, maar nog steeds veel "beter is dan mensen denken". Voor Aston Martin-coureur Lance Stroll, evenals voor zijn vertrekkende teamcollega Sebastian Vettel, was 2022 tot op heden een teleurstellend seizoen. Aston Martin is er nou eenmaal niet in geslaagd om een auto te ontwerpen die consistent in de punten kan eindigen. Desondanks staat het in Silverstone gevestigde team momenteel op de negende plaats in het constructeurskampioenschap. In het rijderskampioenschap bezet Lance Stroll de achttiende plaats, hij heeft vijf punten weten te verzamelen. De andere Aston Martin-coureur en oud-viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, heeft 20 punten en staat daarmee op P13. De Canadees staat momenteel op P18 in het rijderskampioenschap met slechts vijf punten, terwijl Vettel op P13 staat met een veel redelijkere 20 punten.

Lance_Stroll_en_Seb_Vettel
Lance Stroll

“Hij is veel beter dan…”
Hoewel het een moeilijk jaar is geweest voor Stroll, mag niet worden vergeten dat de 23-jarige Canadees toch al drie keer op het podium heeft gestaan en eenmalige poleposition op zijn naam heeft staan. Hij claimde deze bijna onvoorstelbare pole tijdens de Turkse Grand Prix van 2020, toen het circuit ongelooflijk glad werd na een zware regenbui. Marc Surer is er daarom van overtuigd dat Stroll een goede coureur is, maar dat hij "niet het supertalent is zoals een Vettel of een Alonso. Hij is een nummer twee coureur. Lance Stroll is bovendien veel beter dan mensen denken", zei Surer in een video op het YouTube-kanaal van Formel1.de en vervolgde: “Vergeet niet, dat hij die snelste tijd neerzette. Dat kan hij. Hij is helemaal niet slecht en hij is goed genoeg om punten te scoren. Dat bewijst hij immers keer op keer, met een auto die op dit moment slecht is.”

Lance_Stroll_Spa_2022_front

“Sterk ondergewaardeerd”
Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft al eerder gezegd dat Stroll "sterk ondergewaardeerd" is, waarbij de Canadees dit seizoen vele malen in en rond de punten stond. Het grote probleem bij het Britse Aston Martin-team was dit jaar de betrouwbaarheid. Bijvoorbeeld bij de Italiaanse Grand Prix in Monza, waar zowel Vettel als Stroll moesten uitvallen. Je kan je natuurlijk niet voorstellen dat Lance Stroll ooit door zijn team zou worden ontslagen, tenslotte is zijn vader - Lawrence Stroll - de teameigenaar. Maar Surer vindt een gedachte in die richting helemaal niet relevant. Marc Surer is van mening dat Stroll "de functie vervult" van nummer twee, op een vergelijkbare manier zoals Sergio Pérez dat bij Red Bull doet. "Hij legt het niet zo schaamteloos af tegen een topcoureur als Vettel, als je zou verwachten", legde Surer uit. “Hij vervult dus de functie als ‘nummer twee coureur’. Als je het vergelijkt met McLaren, dan doet hij dat zelfs beter. Stroll staat dichter bij Vettel dan Daniel Ricciardo bij Lando Norris. Als de Aston Martin wat beter was, dan zou Stroll ook regelmatig in de punten eindigen.”Lance_Stroll_portret_met_helm_medium_GP2207
Lance Stroll

Lance_Stroll_actie_track_GP_Zandvoort_2022

Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS