Formule 1

Oud-F1-coureur denkt dat ze bij Red Bull iets verzwijgen: "Normaal zetten ze diegene meteen op straat"

Uitgegeven door Johann Petermann • 9 juli 2019 07:06 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Mika Salo denkt dat er meer achter zit in het verschil tussen Pierre Gasly en teamgenoot Max Verstappen. De Fin stelt dat er binnen het team nog iets wordt achtergehouden. In het verleden is gebleken dat Dr. Helmut Marko immers niet aarzelt om een coureur die niet presteert de laan uit te sturen. Gezien het grote verschil van 83 punten tussen beide coureurs moet er nog iets aan de hand zijn volgens Salo.

Mika Salo

"Normaal gezien worden zulke beslissingen snel genomen bij Red Bull. Presteert iemand niet, dan zetten ze diegene meteen op straat. Daarom denk ik dat Red Bull iets weet wat ze voor ons achterhouden. Er moet iets zijn dat de problemen van Gasly verklaart en anders zou hij niet zoveel kansen krijgen. Het zou een boel verklaren want Gasly was in andere klassen altijd ontzettend snel," aldus Salo tegen Ilta Sanomat.

Als insider licht Salo tenslotte nog een klein tipje van de sluier: "Er is achter de schermen iemand die nu al druk in de simulator bezig is. Maar ik mag daar niet veel over zeggen. Laten we het erop houden dat de focus nu ligt op een zekere junior rijder," besluit Salo op geheimzinnige toon.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS