Formule 1

Opportunistische sponsor gooit de knuppel in het hoenderhoek van Red Bull: "Als je het niet wilt opnemen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2019 08:11 • Print artikel

De eigenaar van de nieuwe sponsor van Rich Energy van het Haas F1 Team, een producent van energiedranken, zei na de presentatie van de nieuwe Formule 1-bolide, dat de Amerikaanse Formule 1-renstal hun concurrent Red Bull in 2019 meerdere malen gaat verslaan. De uitspraken van William Storey worden nu door het Amerikaanse team verdedigd.

Haas F1 Team

“We hadden vorig jaar op sommige momenten de vierde beste auto van het veld”, zegt teambaas Gunther Steiner tegen Speed Week. “Waarom mogen we er niet aan denken om het leven lastig voor ze te maken? Of we het gaan doen, ik weet het niet. Maar ik weet dat als je het niet probeert, dan ga je niet slagen.”

Ook Kevin Magnussen onderkent dat de nieuwe sponsor erg ambitieus is. “Als je het niet wilt opnemen tegen je tegenstanders, ga je niets bereiken”, zegt de Deense coureur. “Dus ik zie niets fout in zo’n doel.” Alhoewel Magnussen zegt dat Haas nog niet klaar is te rechtvaardigen dat Haas in 2019 Red Bull gaan verslaan.

“Ik denk niet in 2019”, zei Kevin. “Maar wie weet wat de toekomst in petto heeft? We hebben de nieuwe regels die komen en een budgetplafond. Niemand weet hoe dat gaat werken. Je moet geloven om succes waar te maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS