Formule 1

OPMERKELIJK: De grote belofte voor de Formule 1: "Ik ben bang voor de dood, blessures en grote crashes"

Uitgegeven door Bart • 23 mei 2019 10:20 • Print artikel

Coureurs praten vaak over de adrenaline die racen met zich meebrengt. Het moet allemaal sneller en sneller en de gevaren die erbij horen, nemen ze voor lief. In aanloop naar de Grand Prix van Monaco gaf de 19-jarige Lando Norris toe dat hij wel degelijk ooit angsten kent in een Formule 1-auto. "Sommige coureurs zeggen dat ze geen angst kennen", zegt de McLaren-coureur in gesprek met persbureau Reuters. "Maar ik heb die angst wel. Ik ben bang voor de dood, blessures en grote crashes."

Lando Norris


"Misschien ben ik wel menselijker dan die andere coureurs die roepen dat ze geen angst kennen", vervolgt Norris. "Maar het is slechts angst, het is niet dat ik niet wil racen. Ik kan er mee omgaan, maar hier in Monaco bijvoorbeeld is het allemaal nog een graadje erger. Er is geen ruimte om fouten te maken. Als je crasht, is het meteen een grote crash."

"Er zijn twee dingen die je in de simulator niet kunt oefenen: G-krachten en angst. Dan maakt het je niet uit als je crasht of de muur raakt. Dan zitten er geen consequenties aan vast."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS