Formule 1

Operatie van 17 uur succesvol verlopen voor Juan Manuel Correa

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 5 oktober 2019 09:00 • Print artikel

Juan Manuel Correa heeft eerder deze week een zware 17 uur durende operatie ondergaan aan zijn rechterbeen. De jonge coureur wordt niet langer in coma gehouden en hij is volledig bij bewust zijn. De artsen waren na afloop van de operatie tevreden met het verloop en zij spreken van een succesvolle operatie.

Juan Manuel Correa

Op de website van Juan Manuel probeert zijn familie de fans zo veel mogelijk op de hoogte te houden en over de operatie laten ze het volgende weten. “De dagen na de operatie waren erg stressvol. De artsen waren tevreden over de ingreep, maar de eerste 48 tot 72 uur waren toch spannend. Tijdens de operatie moesten de artsen toch meer botmateriaal weghalen dan dat ze hadden gedacht. Daarnaast waren er wat problemen met een enkele bloedvaten, maar uit eindelijk is de operatie succesvol verlopen. Juan Manuel verblijft op het moment nog steeds in het ziekenhuis van Londen. En hij zal ook over twee weken nog een operatie moeten ondergaan. De artsen denken dat Correa over zes weken het ziekenhuis kan verlaten. Eenmaal thuis zal hij nog een aantal operaties moeten ondergaan. En zal hij fysiotherapie moeten volgen en moeten revalideren. Het doel is nog steeds volledig herstel van zijn rechtervoet en enkel.

Ook staat er deze keer een persoonlijke reactie van Correa: “Ik weet dat mijn herstel een lange tijd gaat duren. Het zal een moeilijk en lang proces worden. Ik probeer nu gewoon alles op een rijtje te zetten wat er gebeurd is. Daarnaast wil ik iedereen bedanken die op welke manier dan ook zijn of haar steun heeft betuigd. Dat doet me echt ontzettend veel. Jullie steun geeft me echt hoop voor de toekomst”.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS