Formule 1

Op jacht naar Mercedes en Max Verstappen: "Sterke kant van mij, maar soms kan het ook een zwakte zijn"

Uitgegeven door Bart • 23 maart 2020 18:56 • Print artikel

Charles Leclerc kende een relatief sterk eerste seizoen bij Ferrari. Waar de Scuderia aanvankelijk dacht voor de wereldtitel te kunnen strijden, kwamen de Italianen bedrogen uit. Mercedes met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas bleek te sterk net als Max Verstappen, al kon de jonge Monegask wel het genoegen van twee Grand Prix-overwinningen proeven. Met name de thuiszege op het circuit van Monza sprak tot de verbeelding voor veel Italianen. Ferrari was dermate tevreden dat het contract van de coureur deze winter werd opengebroken. Leclerc zelf weet dat hij beter kan en moet.

Leclerc Verstappen


"Ik ben zeer tevreden met hoe mijn seizoen vorig jaar verlopen is", zo kijkt Leclerc terug in een uitgebreid interview met Motorsport-Magazin.com. "Ik heb mezelf goed ontwikkeld, maar ik kan ook nog steeds veel leren. Ik ben tevreden met wat ik heb laten zien. Op goede dagen heb ik getoond dat ik zeer goed kan zijn. Maar het gaat erom alles uit ieder weekend te halen. Dat is een volgende stap en daarop moet ik mijn focus leggen. Als ik dat doe, kan ik de leider van Ferrari zijn."

"Als ik in de auto zit, geef ik alles wat ik heb", zegt Leclerc over het verschil tussen zijn rustige kant buiten het circuit en zijn agressieve stijl op het circuit. "Ik heb altijd dat killersinstinct gehad. Als ik in de auto zit, wil ik geen tweede, derde, vierde of vijfde worden. Ik wil winnen. Dat is een sterke kant van mij, maar soms kan het ook een zwakte zijn."

"Sommige fouten die ik afgelopen jaar gemaakt had, kwamen door die mentaliteit. Dan heb ik alles gegeven, terwijl ik beter de punten veilig had kunnen stellen. Misschien dat sommige fans mij daardoor niet mogen, maar zo ben ik nu eenmaal. Ik kan zeker nog veel leren, maar deze mentaliteit heeft zeker ook positieve aspecten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS