Formule 1

Ook McLaren-teambaas niet blij met Charles Leclerc: "Je kunt met loshangende onderdelen niet vol gas door"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 oktober 2019 17:04 • Print artikel

Max Verstappen was niet blij met de actie van Charles Leclerc in de eerste bocht van de Grand Prix van Japan. De Red Bull van de Formule 1-coureur raakte zodanig beschadigd dat hij zijn race moest beëindigen. Er waren meer slachtoffers omdat de Ferrari-coureur een aantal ronden met een beschadigde auto door reed. Lewis Hamilton zag brokstukken langsvliegen en ook Lando Norris werd geraakt door een onderdeel van de Ferrari. De jonge Brit moest een extra pitstop maken en daarom was teambaas Andreas Seidl niet te spreken over de actie van de Monegask.

Charles Leclerc


"We zijn helemaal niet blij dat onze tegenstanders met hun auto over de baan rijden terwijl de volledige endplate op de grond hangt”, zegt Seidl tegen het Amerikaanse Motorsport. “Een deel van de Ferrari liet los en landde op de remleiding van Lando. De temperatuur ging door het dak, waardoor we hem naar binnen moesten halen en alles schoon moesten maken. Zijn wedstrijd was voorbij."

"We gaan er zeker met de raceleiding over praten", vervolgt Seidl. "We begrijpen niet waarom ze zo geacteerd hebben. Als een onderdeel loshangt, kan er geen tolerantie zijn. Je kunt met loshangende onderdelen niet vol gas doorrijden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS