Formule 1

Onzichtbaar! Dat is de beste omschrijving van Kimi Raikkonen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2018 07:40 • Print artikel

Onzichtbaar. Dat is de beste omschrijving van de race die Kimi Raikkonen in Canada reed. De Fin maakte op zaterdag een fout in de kwalificatie, waardoor hij moest starten vanaf de vijfde plaats. Bij de start verloor hij tot overmaat van ramp ook nog eens een plek aan Red Bull Racing rijder Daniel Ricciardo. De voormalig wereldkampioen reed vervolgens achter de top vijf aan om als zesde te eindigen.

Kimi Raikkonen

Raikkonen sprak na afloop dan ook uit dat hij niet echt een spannende race achter de rug had: "Door de fout in de kwalificatie van zaterdag was mijn uitgangspositie slecht. Inhalen was lastig. Door later te stoppen probeerden we Hamilton in te halen, maar dit mislukte jammerlijk. Daarna was het lastig om in de buurt te komen, zelfs met DRS. Het is vreemd, want ik had verwacht dat inhalen hier wel mogelijk zou zijn. De race was saai, er gebeurde weinig voor me. We probeerden een andere strategie door langer door te rijden. Dat kostte ons niets, maar het was ook geen daverend succes."

Nu 20 Euro korting op F1-tickets voor de Grand Prix van Duitsland? Profiteer vandaag nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS