Formule 1

Ondergesneeuwd door prestaties Charles Leclerc: ‘Ik heb ook een groot aandeel gehad'

Uitgegeven door Stefan Kerk • 18 november 2018 13:20 • Print artikel

Alfa Romeo Sauber heeft dit jaar grote sprongen gemaakt in de pikorde van de Formule 1. De Zwitserse renstal was de afgelopen twee jaren ver achterin te vinden, maar dit seizoen heeft het team een opleving gehad en staat het achtste in de constructeursstand, na een prima tweede helft van het seizoen.

Marcus Ericsson Alfa Romeo Sauber

Veel complimenten gaan richting Charles Leclerc. De jonge Monegask debuteerde dit seizoen in de Formule 1, maar heeft al laten zien klaar te zijn voor het grotere werk. Marcus Ericsson kende een minder seizoen dan zijn jonge teamgenoot, maar hoopt dat zijn werk voor het team niet ondergesneeuwd wordt door de prestaties van Leclerc.

Ericsson: “In Australië volgden we nog samen met Williams de rest van het veld, maar over de loop van het seizoen zijn we er hard op vooruit gegaan en ik denk dat ik daar ook een behoorlijk aandeel in heb gehad. Charles en ik hebben beide hard gewerkt om het team een zetje in de goede richting te geven.”

Leclerc scoorde dit seizoen al 33 punten, Ericsson 9. Met de 42 punten staat Alfa Romeo Sauber achtste in de constructeursstand en lijkt het ook daar te gaan eindigen, tenzij Toro Rosso een resultaat behaald wat het de rest van het seizoen nog niet gedaan heeft.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS