Formule 1

Onder de indruk van de mentale kracht van Verstappen: ‘Max heeft zo’n harde kop gekregen’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 2 december 2018 09:06 • Print artikel

Max Verstappen kende een seizoen met twee kanten. Het begin was zwaar en de Nederlander maakte een behoorlijk aantal fouten in de eerste zes races, maar daarna was Verstappen bij de diverse resterende GP's weergaloos en pakte hij overwinningen en podiumplaatsen zonder fouten te maken.

Max Verstappen

Tom Coronel bespreekt in Formule 1 Cafe het seizoen van Verstappen en zijn mentale veerkracht in het bijzonder. Volgens Coronel heeft Verstappen dit seizoen laten zien dat hij zich niet gek laat maken, zelfs als alles zich tegen hem lijkt te keren: “Je ziet dat hij enorm gegroeid is dit seizoen. Hij blijf maar klimmen.“

Coronel wijst ook op de manier waarop Verstappen met commentaar van de pers omgaat: “Het interesseert hem allemaal niets. Hij heeft zo’n harde kop gekregen. Als je tegen een journalist durft te zeggen ‘Als je nog één keer zoiets zegt, dan geef ik je een kopstoot’ en op die leeftijd, dan is hij gewoon keihard. Hij heeft maling aan iedereen en alles. Hij wil maar één ding en dat ik kampioen worden. Dat heeft Jos [Verstappen, red.] er zo hard ingetimmerd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS