Formule 1

Ondanks tegenslagen heeft Manor alle vertrouwen in de Ginetta LMP1: "Extreem stabiel in de hoge snelheidsbochten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2018 15:25 • Print artikel

Het team van Manor gelooft dat ze met de Ginetta LMP1-auto een goede basis hebben, nadat de auto debuteerde tijdens de 24 uur van Le Mans. Ondanks dat de bolide op het Circuit de la Sarthe de snelheid nog niet had en het Britse team door een reeks van problemen werd geplaagd bij beide bolides.“We weten dat we onze snelheid en betrouwbaarheid moeten verbeteren, maar het lijkt erop dat we een solide concept hebben”, zei sportief directeur Greame Lowdon tegen het Engelse Autosport. “Het lijkt er op dat we een goed platform voor ontwikkeling hebben. De coureurs zeggen dat de auto extreem stabiel is in de hoge snelheidsbochten.” Lowdon zei dan ook dat het echt goed is, wat het team heeft bereikt in Le Mans door met één auto te finishen. Ondanks dat deze LMP1-bolide bijna een kwart van de race in de pits stond. De Ginetta legde uiteindelijk 99 ronden minder af dan de winnende Toyota. Uiteindelijk kreeg het team nog een straf van zes ronden extra aan hun broek, omdat men de rijtijden van de coureurs overschreed.

De zusterauto viel in het tiende uur uit met terugkerende elektronische problemen. Ondanks de problemen denkt het team dat ze met meer testen een flinke stap vooruit kunnen maken, voordat het FIA World Endurance Championship in augustus terugkeert naar Silverstone.

Ginetta gridwalk Le Mans RX foto Peter Vader

“We moeten meer tijd doorbrengen met de auto, waartoe we tot nu toe niet in staat waren”, zei Lowdon. Het testprogramma werd beperkt door een tekort aan financiële middelen en het team moest daardoor zelfs de openingsrace in Spa-Francorchamps aan zich voorbij laten gaan. In Le Mans kwam men ongeveer 10 km/u tekort op de snelste LMP1-auto’s. Voor de race had men wel nieuw ontworpen onderdelen, maar deze werden terzijde geschoven.

“We wilden gaan met wat we kenden. We waren behoorlijk behoudend”, zei de sportief directeur. Volgens de Brit zijn echter de financiële problemen nu voorbij. “Het geld komt nu binnen vanuit China, dus wat ons betreft gaan we vooruit en rijden we de rest van het seizoen.”

Ginetta chicane Le Mans RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS