Formule 1

Ondanks kritiek op Netflix-serie: "Er is geen politiek of verborgen agenda, wat verrassend is voor de Formule 1”

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 maart 2020 15:11 • Print artikel

Er waren al Formule 1-coureurs, waaronder Max Verstappen, die klaagden over de waarheid van de Netflix-serie ‘Drive to Survive’. Sommige Formule 1-piloten ondersteunen de serie, maar stellen dat het niet de waarheid is van wat er achter gesloten deuren plaatsvindt. In een scene zegt Haas-teambaas Gunther Steiner tegen de Fransman tegenover het hele team dat afhankelijk van hoeveel auto’s de Fransman vernield het Amerikaanse team failliet gaat. “Ik geef er niet om”, zegt Grosjean tegen de krant Ekstra Bladet. “Ik lach er om en ik denk dat het goed voor de fans is. Het opent de Formule 1 voor mensen die de sport misschien niet kennen.”

Romain Grosjean

De Haas F1-piloot zegt aan de serie begonnen te zijn, maar nog niet bij het einde te zijn gekomen. “Als eerste... ik denk dat de kwaliteit fantastisch is”, moet Grosjean toegeven. “Het geluid, de plaatjes en het gevoel. Voor mensen die de Formule 1 niet kennen is het uniek en je ziet dingen die je niet eerder gezien hebt. Maar wanneer je van binnen uit de wereld komt, weet je dat niet alles getoond wordt. Dat is waarom sommige teams meer open zijn dan andere. Maar het is zoals het is.”

De aflevering over het Haas F1-team laat de chaos achter de schermen zien van een team die het lastig heeft. “Ik had graag wat meer van het harde werk van onze jongens gezien”, legt de Fransman uit. “Je ziet heel veel situaties waarin we zitten, maar ze hadden wat van het werk kunnen tonen dat gedaan is om uit de put te komen. Ik neem aan dat dit niet in hun agenda stond.”

Toch is de coureur blij dat Haas bij de teams behoort die openstaan voor het project. “Er is geen politiek of verborgen agenda, wat verrassend is voor de Formule 1”, aldus Grosjean. “Het is een andere situatie bij andere teams.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS