Formule 1

"Oliecrisis in de jaren '70, de financiŽle crisis van 2008 en 2009 en nu al lopen teams 100 miljoen euro mis"

Uitgegeven door Bart • 26 maart 2020 15:51 • Print artikel

De Formule 1 stond aan de vooravond van een record aantal van 22 races, maar door de uitbraak van het coronavirus is het de vraag hoeveel Grands Prix we dit jaar te zien gaan krijgen. Het virus heeft zijn impact op de hele wereld en ook zeker op de F1-wereld. De F1-teams verdienen onder andere geld aan TV-rechten en prijzengeld na afloop van races. Auto Bild sprak met Helmut Marko over de schade die de teams leiden. "Door vijf gemiste races lopen de teams ongeveer 100 miljoen euro mis", aldus de Red Bull-adviseur.

Helmut Marko


De Grand Prix van Monaco valt hier buiten, omdat die race geen prijzengeld aan de teams uitdeelt. Van de andere races vloeit volgens het Duitse magazine 60% van de opbrengsten terug naar de teams.

Het is niet de eerste keer dat de Formule 1 door een crisis getroffen wordt. Tijdens de oliecrisis in de jaren '70 raakte de F1 bijna alle leveranciers kwijt en na de financiŽle crisis van 2008 en 2009 haakten Honda, Toyota en BMW af. Het is de vraag wat voor effect het coronavirus op de F1 heeft.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS