Formule 1

Olav Mol stuurt F1-oplossing naar FOM: "Ik heb een kleine bekentenis..."

Uitgegeven door Bart • 7 april 2020 10:25 • Print artikel

Olav Mol heeft vrijdagavond een mail gestuurd naar het Formule One Management (FOM) met zijn idee hoe de nieuwe Formule 1-kalender eruit zou kunnen zien. Dat onthulde de Ziggo Sport-presentator in de podcast F1 aan Tafel van Grand Prix Radio. "Ik heb een kleine bekentenis, ik heb vrijdagavond een mail gestuurd naar het FOM en daarin geschreven wat ze naar mijn idee het beste kunnen doen. Ik ben het grotendeels eens met Martin Brundle."

Max Verstappen Olav Mol


"Je moet natuurlijk beginnen in Silverstone", aldus het plan van Mol. "Daar zitten de meeste teams en dan beperk je het reizen zoveel mogelijk. Je moet vervolgens alleen logistiek nadenken over de kalender om het reizen zo veel mogelijk te beperken. Na Silverstone kun je dan naar Nederland om vervolgens BelgiŽ, Frankrijk, Spanje, ItaliŽ, Hongarije en Oostenrijk aan te doen."

Om deze manier hoeft er voorlopig niet veel gevlogen te worden. "Het Oosten en Amerika kun je dan wat verder wegschuiven, maar alles zal wel back-to-back moeten. Je hebt dan een back-to-back week, dan een week niks en dan weer door. De Formule 1 moet er maar mee doen wat ze willen, maar soms zijn oplossingen makkelijker dan ze lijken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS