Formule 1

OFFICIEEL: Pietro Fittipaldi en Louis Deletraz test- en reservecoureurs van Haas F1 Team

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 maart 2020 13:57 • Print artikel

Het Haas F1 Team heeft Pietro Fittipaldi en Louis Deletraz aangekondigd als test- en reservecoureur voor het F1-seizoen van 2020. De coureurs gaan het Amerikaanse team ondersteunen in de simulator en op het circuit tijdens de Grands Prix. Beide piloten hebben al uitgebreid simulatorwerk voor Haas uitgevoerd in 2019 en maakten ook hun F1-debuut tijdens de Pirelli-test in 2018 in Abu Dhabi.

Haas F1 Pietro Fittipaldi Louis Deletraz

“Natuurlijk was het de bedoeling om deze aankondiging in de loop van de Australische Grand Prix, de start van het seizoen, te doen, maar door gebeurtenissen daar en wereldwijd gaf de prioriteit aan de uitbraak van COVID-19”, legt teambaas Guenther Steiner uit. “Pietro en Louis hebben zichzelf aan ons bewezen in de afgelopen 12 maanden en we zijn blij om beiden te bevestigen als officiële test- en reservecoureurs voor het Haas F1 Team.”

“Hun werk in de simulator was ongetwijfeld van waarde en we zagen vorig seizoen uitdagingen tegemoet en we zijn blij om door te gaan om de relatie verder uit te breiden met het team in 2020, wanneer ze terug aan het werk kunnen gaan.”

“Ik kijk er naar uit dat ze een significante input gaan brengen in ons raceprogramma om Roman en Kevin te ondersteunen en het hele engineeringteam van de Haas VF20.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS