Formule 1

OFFICIEEL: Nicholas Latifi reservecoureur bij Williams: "Blij om mij bij zo'n iconisch team te mogen voegen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 december 2018 15:00 • Print artikel

Williams heeft haar reservecoureur voor 2019 bekend gemaakt. Het plekje achter Robert Kubica en George Russel gaat ingevuld worden door Nicholas Latifi. De 23-jarige coureur gaat het Formule 1-team ondersteunen tijdens de raceweekenden en in de fabriek, om de prestaties van de auto te maximaliseren.

Nicolas Latifi

De Canadees gaat daarnaast een zestal vrije trainingen rijden. Daarnaast komt de coureur in actie tijdens twee testdagen gedurende het seizoen, één testdag tijdens het voorseizoen in Barcelona en twee dagen tijdens tests voor Pirelli. Daarnaast gaat Latifi in de fabriek ook in de simulator rijden.

“Ik ben blij om me bij zo’n iconisch team als Williams, voor 2019 als testcoureur te voegen”, zei de 23-jarige Canadees. “Het is een fantastische kans om mijn F1-ontwikkeling voort te zetten en te bouwen aan mijn ervaring op de baan met VT1-sessies en de rookie- en Pirelli-tests. Een groot deel van mijn rol gaat het rijden in de simulator zijn en zal ik helpen om de ontwikkeling van de nieuwe auto te ondersteunen. Ik kijk er naar uit om mijn tijd in de fabriek in Grove door te brengen, in het team te duiken en te assisteren waar ik kan. Dit is een ongelofelijke kans die mij gegeven wordt en ik heb er veel zin in om aan te beginnen.”

Ook het team is blij met de komst van de 23-jarige, waarvan de vader overigens aandeelhouder is bij McLaren. “Ik ben blij dat ik Nicholas Latifi kan bevestigen als reservecoureur voor het 2019-seizoen”, aldus assistent teambaas Clair Williams. “Nicholas is succesvol geweest in het racen in de junior klassen, hij heeft de raceafkomst waarnaar we zoeken en hij is ongelofelijk intelligent en ijverig. Nicolas gaat volgend jaar in de VT1-sessies rijden en diverse testen rijden. Samen met dat, gaat hij simulatorwerk voor het team uitvoeren. We zijn er zeker van dat hij goed past in het team en we kijken er naar uit om volgend jaar met Nicholas te werken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS