Formule 1

OFFICIEEL: Na Fernando Alonso in de Indy 500, gaat Jenson Button naar de Super GT in Suzuka

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 juni 2017 08:20 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Monaco verving Jenson Button zijn collega Fernando Alonso, die de Indy 500 reed. De invalbeurt was geen gelukkige, want bij Portier reed de McLaren-coureur Pascal Wehrlein van de baan, die tegen de vangrail belandde. De Duitser kwam met de schrikvrij. De race in Monaco was niet de enige dit jaar die Button rijdt, want hij gaat zijn debuut maken in het Japanse Super GT tijdens de 1.000 kilometerrace op Suzuka. De Britse coureur gaat daarvoor komende week de Team Mugen NSX-GT op het Japanse F1-circuit testen.

Jenson Button F1 naar Japans GT


“Na het rijden van een NSX Concept-GT tijdens de Honda Racing afgelopen december, raakte ik geïnteresseerd in het racen in de Super GT”, vertelde Button over zijn aankomende debuut. “Ik sprak met Honda en ze gaven me de kans om de Suzuka 1.000km te racen. Als een F1-coureur en een lid van Team Mugen, ga ik voor de overwinning. Ik kijk er naar uit om weer voor mijn Japanse fans te racen.“ De Brit gaat rijden met Hidekah Mutoh en Daisuke Nakajima. Ook de Team Mugen-directeur is blij dat de wereldkampioen van 2009 naar zijn stal komt.

“Jenson is een extreem getalenteerde en ervaren coureur en we hopen dat hij een fantastische race heeft”, zei directeur Nagataka Tezuka. “Hideki Mutoh, Daisuke Nakajima en Jensen Button is een fantastische en formidabele rijdersline-up en we hebben het vertrouwen dat Team Mugen in staat is om haar beste prestatie neer te zetten tijdens de finale van de Suzuka 1.000 KM.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS