Formule 1

OFFICIEEL: De krabbel is gezet! De Formule 1 rijdt tot 2024 op Silverstone: "De wieg van de sport"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2019 13:28 • Print artikel

De Grand Prix van Engeland wordt de komende vijf jaar op het circuit van Silverstone verreden. Daarmee is de Britse Formule 1-race gered, nadat de Britse Racing Drivers’ Club in 2017 de clausule brak om het contract te beëindigen. In London, zo meldt de Britse media, is maandag het contract getekend tussen de eigenaren van het circuit in Northhamptonshire en Liberty Media. Het contract zou na het raceweekend verlopen zijn, maar inmiddels heeft het Formula One Management duidelijkheid gegeven en de race bevestigd. De Britse Grand Prix staat al sinds het ontstaan van de Formule 1 op de kalender en er werd inmiddels al 51 keer gereden.

Silverstone F1

“We hebben altijd gezegd dat het ons is om een lange termijn toekomst te hebben, onze sport moet de historische locaties bewaren en Silverstone en Groot-Brittannië vertegenwoordigen de wieg van de sport, hier is het startpunt in 1950 geweest”, aldus Liberty Media CEO, Chase Carey.

Ook de voorzitter van de Racing Drivers’ Club is blij met de verlenging. “Silverstone is een van de meest iconische Grands Prix op de kalender en met zo’n rijk erfgoed. Het zou desastreus zijn voor de sport en fans als we niet in staat waren geweest om een weg vooruit te vinden”, aldus CEO John Grant.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS