Formule 1

Ocon kan het moeilijk accepteren dat Daniel Ricciardo sneller is! Wat vindt de baas?: "Hij moet zichzelf..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 september 2020 21:02 • Print artikel

Renault-teambaas Cyril Abiteboul zegt dat Esteban Ocon de kwaliteit van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo moet accepteren en realistische doelen moet stellen.

Daniel Ricciardo Renault F1


De Fransman maakte zijn terugkeer naar de Formule 1 in 2020 met Renault, en na een jaar aan de zijlijn als reservecoureur bij Mercedes zou het hem altijd tijd gaan kosten om weer op snelheid te komen.

Ricciardo presteert dit in elke kwalificatie van dit seizoen beter dan Ocon, behalve tijdens de natte Grand Prix van Steiermarken. Bovendien heeft Ricciardo 53 punten gescoord in het coureurskampioenschap en Ocon 30.

Het lijdt echter geen twijfel dat Ocon beter begint te rijden. Maar volgens Abiteboul is het belangrijk voor de 24-jarige coureur om te accepteren hoe goed Ricciardo is en realistische doelen voor zichzelf te stellen, hoewel hij wel respect heeft voor een coureur die niet bereid is om de status-quo te accepteren.

"Daniel is een zeer sterke coureur. Dat hoef je aan niemand uit te leggen", zei hij tegen Auto Motor und Sport. "Hij is dit jaar nog sterker geworden. Omdat de auto beter is geworden en de samenwerking met de ingenieurs is verbeterd. De achterkant van de auto is stabieler geworden en dat geeft Daniel meer vertrouwen."

"Esteban komt langzaam terug na een onderbreking van een jaar. Maar hij is niet zo ver verwijderd van Daniels prestaties als het lijkt. Hij moet accepteren dat Daniel een echt goede maatstaf is en hij moet zichzelf realistische doelen stellen."

"Oké, hij heeft een fout gemaakt bij de kwalificatie op Mugello. Maar ik vergeef hem dat. Het laat me zien dat hij aanvalt, dat hij meer wil. Dat heb ik liever dan een coureur die gewoon de status quo en de hiërarchie in het team accepteert. Ik denk dat het einde van het seizoen een flinke strijd gaat geven tussen onze twee coureurs."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS