Formule 1

"Nyck de Vries wordt overvleugeld door Verstappen, maar dat kun je hem lastig kwalijk nemen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 5 november 2018 18:26 • Print artikel

Nyck de Vries werd vorige week in verband gebracht met het zitje bij Williams, nadat er geruchten verschenen dat sponsor Jumbo Supermarkten 10 miljoen zou willen neerleggen voor een zitje voor de Nederlander. De Vries ontkende deze geruchten, waardoor een fulltime stoeltje waarschijnlijk niet meer tot de opties behoort. Kees van de Grint vindt het spijtig dat een ander talent wel aan de bak kan.

Nyck de Vries

Van de Grint liet bij RTL GP Slipstream weten dat De Vries op zoek zou zijn naar een rol als derde coureur bij één van de F1-teams. Van de Grint vindt het echter onbegrijpelijk dat een andere Formule 2-coureur, Alexander Albon, waarschijnlijk wel aan de slag kan gaan, bij Toro Rosso.

Van de Grint: “Het staat me tegen dat Albon wel een zitje kan krijgen, terwijl De Vries het moet doen zonder. Ik heb beiden vroeger aan de slag gezien en denk dat De Vries een groter talent is dan Albon.” Allard Kalff liet weten research gedaan te hebben en concludeerde dat De Vries het veel beter deed in het karten dan Albon. Volgens Van de Grint laat dit niet alles zien, maar in zijn ogen blijft De Vries de betere coureur. “Het is jammer dat zo’n groot talent, om wat voor reden dan ook, niet door kan breken in de Formule 1. Hij wordt deels overvleugeld door Verstappen, maar dat kan je hem lastig kwalijk nemen, maar dat nu Albon dat ook gaat doen, dat vindt ik wel spijtig.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS