Formule 1

Nyck de Vries promoveert naar de reservebank van Formule 1-team Mercedes naast Stoffel Vandoorne

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 maart 2021 12:01 • Print artikel

Nyck de Vries heeft toch de weg naar de Formule 1 gevonden. De Nederlander is weer een stukje dichterbij gekomen richting de F1-grid en is naast Stoffel Vandoorne reservecoureur geworden voor het F1-team van Mercedes. Het is een mooie beloning voor de jonge coureur die afgelopen weekend in Diriyah zijn eerste ePrix won.

Nyck de Vries promoveert naar de reservebank van Formule 1-team Mercedes naast Stoffel Vandoorne

“We hebben ook een sterke line-up van reservecoureurs voor het 2021-seizoen met Stoffel Vandoorne die doorgaat in zijn rol naast zijn Mercedes-teamgenoot Nyck de Vries”, zegt Mercedes in haar persbericht na het onthullen van de W12 Formule 1-auto. Het is de eerste officiële rol voor de Nederlander in de koningsklasse van de autosport, die eerder ontwikkelingscoureur bij McLaren was. Hoewel hij afgelopen jaar nog deelnam aan de rookietest op Yas Marina voor Mercedes.

Overigens staat Esteban Guttierez niet meer op de reservelijst, maar dat kom misschien doordat zijn superlicentie is verlopen. De Vries heeft wel genoeg punten uit voorgaande klassen om in de koningsklasse te mogen rijden. Of onze landgenoot een kans krijgt om te rijden als Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wegvallen, is nog maar de vraag. Afgelopen jaar liep Hamilton corona op en werd toen niet vervangen door Stoffel Vandoorne, maar door George Russell.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS