Formule 1

Nu al twee Formule 1-teams die het huidige F1-seizoen opofferen: 'Nieuwe reglementen aangrijpen om..."

Uitgegeven door Bart • 7 april 2021 10:35 • Print artikel

In navolging van het team van Haas zet ook Williams vol in op 2022. In het huidige seizoen hoeft van de Britse formatie geen wonderen verwacht te worden. Volgend seizoen treden de nieuwe reglementen in werking en dat biedt kansen voor de achterhoedeteams om een grote stap te maken. Dit jaar zal de Williams nauwelijks meer ontwikkeld worden.

George Russell


"2021 is een overgangsjaar en we leggen de focus nu al op de auto van 2022", zegt directeur Jost Capito in een reactie aan Autosport.com. "We gaan niks toeleggen op de 2022-auto om de huidige auto beter te maken. Heel veel kunnen we ook niet meer winnen met de 2021-auto. We vechten ons door het seizoen heen en zullen blijven pushen. We weten wat deze auto kan en zullen hem nog wel doorontwikkelen, maar het hoofddoel is de auto voor 2022."

Williams vecht al jaren in de onderste regionen van de Formule 1. Met de overname van Dorilton Capital en een rits nieuwe mensen op belangrijke posities hoopt het roemruchte team in 2022 stappen te maken. "We willen de nieuwe reglementen aangrijpen om hogerop te komen. Dan kunnen we een grote stap zetten en dat is dan ook ons doel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS