Formule 1

Nog steeds onbegrip: "Als Max Verstappen door die bocht gekomen was, had Lewis hem waarschijnlijk de rest van de middag niet meer gezien"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juli 2021 20:04 • Print artikel

Christian Horner begrijpt niet hoe Lewis Hamilton zo tevreden kan zijn, nadat hij Max Verstappen in het ziekenhuis deed laten belanden. De wereldkampioen Formule 1 vierde de overwinning alsof hij het kampioenschap gewonnen had. Het levert de Red Bull-teambaas in ieder geval de nodige irritatie op.

Christian Horner F1

“Ik begrijp niet hoe Lewis tevredenheid kan halen uit een overwinning, wanneer je concurrent een coureur in het ziekenhuis brengt”, aldus Horner tegenover de pers. “Het is teleurstellend, extreem irriterend. Hij had geluk dat hij niet eenzelfde incident met Leclerc had. Als Leclerc niet wijd was gegaan en probeerde de binnenlijn te nemen, had exact hetzelfde incident opgetreden.”

De Brit denkt dat het de irritatie na de sprintrace en het verliezen van de start, de trigger voor de Mercedes-coureur geweest moet zijn. “Ik denk dat we het exact weten”, aldus de Red Bull-teambaas. “Ik denk dat hij opgewonden raakte na het resultaat van zaterdag. Je kon dat op zaterdag zien. Ik denk dat de atmosfeer, het publiek en alles hem volledig motiveerde. Hij heeft een enorme beoordelingsfout gemaakt. Hij kreeg er een straf voor, maar het betekent niet en dit was zijn enige kans. Als Max door die bocht gekomen was, had hij hem waarschijnlijk de rest van de middag niet meer gezien. Persoonlijk, het was een wanhoopspoging die gelukkig niet de ergste consequenties had dan een afgeschreven auto en stijve coureur met blauwe plekken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS