Formule 1

Nog meer rijders buiten Verstappen, die het niet kunnen vinden met Ocon: "Om eerlijk te zijn.."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 2 december 2018 20:25 • Print artikel

Lance Stroll is aangetrokken als tweede coureur bij Racing Point en neemt de plek van Esteban Ocon in. Sergio Perez heeft daarna een boekje opengedaan over de relatie tussen hem en de Fransman en de verschillende crashes waarin de twee betrokken waren.

Sergio Perez

De Mexicaan komt dan ook met nieuws dat eigenlijk niet eens zo heel verrassend is. “Om eerlijk te zijn was het nooit zo geweldig”, zo beschrijft Perez de relatie tussen hem en zijn inmiddels oud-teamgenoot. “We zijn beiden professionals en vooral met onszelf bezig. Onze relatie was dan ook vrij vlakjes.”

Het is niet de eerste keer dat Perez een wat teruggetrokken relatie heeft gehad met een teamgenoot: “Bij Nico [Hülkenberg] was het vrij vergelijkbaar. We waren allebei zeer competitief en spraken elkaar buiten het racen om niet zo heel vaak. Ik heb wel gemerkt dat als je geen teamgenoten meer bent, dat de relatie dan wat aansterkt.”

Verder werd Perez gevraagd wat hij van Lance Stroll – zijn nieuwe teamgenoot – vindt: “Ik ken hem eigenlijk niet zo goed”, laat de Mexicaan weten. “Het is moeilijk te zeggen hoe goed hij nou eigenlijk is. Hij had een moeilijk seizoen bij Williams, omdat de auto slecht was en de auto bepaald voor een groot deel je snelheid.”

Toch denkt Perez dat Stroll wel degelijk getalenteerd is. “Hij heeft al eens het podium behaald en hij staat er altijd wanneer het regent en hij komt naar een team met een groep engineers die bij de beste van de wereld horen. Ik denk dat hij in goede handen is om het maximale uit zichzelf te halen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS