Formule 1

Nog geen zekerheidje dat Red Bull na 2020 in de F1 blijft: "Meer in de Formule 1 geďnvesteerd dan wie dan ook"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 maart 2019 19:07 • Print artikel

De regels voor 2021 voor de Formule 1 zijn nog steeds niet rond. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner kan de renstal zomaar vertrekken als de regels en de financiële kant niet aan de verwachtingen van Dietrich Mateschitz voldoet.

Max Verstappen


“Zeker, en daarin heeft hij gelijk”, zegt de Brit tegen het Amerikaanse Motorsport. “Hij is gepassioneerd ten aanzien van de motorsport en de F1, hij is enthousiast over deze nieuwe motorpartnerschap met Honda en het potentieel dat het brengt, maar het moet natuurlijk ook leveren aan het merk Red Bull.”

“Het moet uitdagend zijn, het moet kosteneffectief zijn, het racen moet fantastisch zijn en we moeten in staat zijn op een gelijkwaardig en gelijk speelveld te staan met de OEM en de fabrikantenteams", zegt Horner. "Ik denk dat, net zoals wij allemaal, willen zien hoe de F1 er na 2020 uitziet.”

Voor nu denkt Horner niet dat de motivatie van Mateschitz afhankelijk is van het wel of niet slagen van het partnerschap met Honda. “Hij heeft nooit een tekort aan motivatie gehad”, voegt de Red Bull-teambaas daar aan toe. “In zowel goede als slechte tijden is hij enorm ondersteunend geweest en heeft waarschijnlijk meer in de F1 geďnvesteerd dan wie dan ook. Twee F1-teams, een Grand Prix, plus alle promotie die Red Bull over de wereld doet om de F1 te ondersteunen, het is enorm. Hij zou dat niet doen als hij niet gelooft in de sport.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS