Formule 1

‘Niki Lauda vastberaden om tijdens GP van Abu Dhabi weer terug in de paddock te zijn’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 16 november 2018 13:35 • Print artikel

Niki Lauda werd een tijdje geleden opgenomen in het ziekenhuis om een longtransplantatie te ondergaan. Die verliep succesvol en, na een korte tijd van revalideren, probeert de voormalig wereldkampioen om in Abu Dhabi weer in de paddock te vinden zijn.

Niki Lauda

Dat liet Helmut Marko weten aan Blick. Lauda was op vakantie in Spanje toen hij ziek werd. De Oostenrijker werd opgenomen in het ziekenhuis van Valencia en het bleek ernstig te zijn. De doktoren lieten weten dat als Lauda dagen later was opgenomen, hij het waarschijnlijk niet overleeft had. Na een succesvolle longtransplantatie is Lauda bezig met intensief revalideren. Hij kan momenteel nog niet lopen, maar is vastberaden om dit seizoen nog bij Mercedes in de pitbox te vinden zijn.

Marko legt uit hoe Lauda zijn doel wil bereiken: “Hij heeft al een dokter geregeld die hem dan in Abu Dhabi zal bijstaan. Hij kon momenteel nog niet zonder hulp lopen, maar hij moet en zal zijn doel bereiken. Een goed voorbeeld van zijn vastberadenheid is toch zijn crash in 1976. Zijn lichaam schreeuwde het uit van de pijn en wilde rust, maar Lauda reed 42 dagen later gewoon de Grand Prix van Italië uit. Het was één van de meest wonderbaarlijke comebacks ooit in de sport en dat is ook waarom ik in hem geloof.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS