Formule 1

Nieuwe regels F1 en een leger van advocaten! Wanneer wordt de nieuwe Concorde overeenkomst getekend?

Uitgegeven door Peter Vader • 5 november 2019 10:17 • Print artikel

Cyril Abiteboul denkt niet dat een nieuwe Concorde-overeenkomst snel zal worden ondertekend door de tien Formule 1-teams. Hoewel de 2021-voorschriften eindelijk zijn gepubliceerd, moeten de bijbehorende commercile en 'governance'-overeenkomsten met de verschillende teams nu worden ondertekend. De teams zullen Liberty Media en de FIA dinsdag ontmoeten om die overeenkomst te bespreken en mogelijk af te ronden.

F1 logo

Maar net als de technische regels zelf zal het ook een omstreden overeenkomst worden. Op commercieel vlak stelt Liberty een ander systeem voor als het gaat om de verdeling van inkomsten. En op het gebied van governance wordt voorgesteld de strategiegroep en de noodzaak van unanieme stemmen voor regelwijzigingen te schrappen. Ferrari s unieke veto kan ook onder vuur komen te liggen. "Er is een werkgroep ingesteld om de details van de documenten te bespreken", zegt Ferrari-teambaas Mattia Binotto. "Ik denk dat we pas nadat we de details hebben gezien, kunnen beoordelen waar we nu staan en wat er nog nodig is."

Zijn tegenhanger bij Renault, Cyril Abiteboul, is het ermee eens dat het onwaarschijnlijk is dat de nieuwe Concorde-overeenkomst snel wordt getekend voor akkoord. De Fransman bevestigde dat elk team "vrij is om te ondertekenen of niet te ondertekenen". Ik verwacht dat de details van het opstellen van het document veel langer zullen duren. We weten allemaal wat er gebeurt wanneer een advocaat wordt betrokken in een procedure, dus wij hebben nu te maken met ten minste twaalf advocaten die zich ermee gaan bemoeien. Het zal waarschijnlijk wat tijd en de nodige moeite kosten om een sluitende overeenstemming te krijgen", voegde Abiteboul eraan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS