Formule 1

Nieuwe race-engineer voor Valtteri Bottas: "Ik wil een betere versie van mezelf worden"

Uitgegeven door Bart • 8 maart 2019 07:10

Valtteri Bottas werkt in 2019 met een nieuwe race engineer in de persoon van Riccardo Musconi. Zijn oude engineer Tony Ross heeft de overstap gemaakt naar het Formule E-programma van Mercedes. Lewis Hamilton blijft als vertrouwd werken met Peter Bonnington. "De relatie tussen een coureur en een engineer moet altijd even groeien en ik heb bovendien een nieuwe performance engineer, dus dit voelt als een frisse start van een nieuwe seizoen", zegt Bottas tegen Crash.net.

Valtteri Bottas


"Tot nu toe gaat de samenwerking heel goed", zegt Bottas. "Soms zijn veranderingen goed, we beginnen met een schone lei. Tijdens meetings in december en januari hebben we mijn prestaties besproken en alles dat beter kan. Mijn zwaktes, mijn sterke punten, het was mooi om met deze twee nieuwe mensen te werken. Natuurlijk moeten we elkaar nog beter leren kennen en zeker bij de set up van de auto als we in de raceweekenden beperkte tijd hebben, maar tot nu toe gaat het goed."

Bottas heeft een sterk seizoen nodig om een langer verblijf bij Mercedes af te dwingen. Zeker na het seizoen 2018 waarin de Fin geen wedstrijd wist te winnen. "We beginnen allemaal weer op nul", zegt de 29-jarige Bottas. "Ik had een goede start, maar er waren zeker ook dingen die ik beter had kunnen doen. Ik wil een betere versie van mezelf worden en ik weet dat ik in staat ben om voor Lewis te staan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS