Formule 1

Nieuwe marketingstunt Honda? Acura op de auto in Austin?

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 oktober 2021 05:02 • Print artikel

Nieuwe marketingstunt Honda? Acura op de auto in Austin? Red Bull gaat mogelijk tijdens de Grand Prix van de United States een andere look krijgen. Tijdens de F1-race in Amerika zal niet de bekende Honda-naam op de auto staan, maar gaat deze vervangen worden door Acura. Daarmee zetten de Japanners wederom na de witte livery in Turkije, een marketing stap in haar afscheidsjaar.

Honda Red Bull white Edition Max Verstappen

Niet alleen op de achtervleugel van de Red Bull gaat de naam Acura komen, maar ook op de pakken van de coureurs, zo meldt RacingNews365. De website meldt echter dat de logo’s van Honda wel op de auto en overalls gaan staan, maar dan in een kleiner formaat. Een woordvoerder van Red Bull, zo meldt de website, wilde dit niet bevestigen.

Acura is het Amerikaanse merk van Honda in Amerika. De merknaam is door de Japanners in het leven geroepen om de concurrentie aan te gaan met de duurdere merken. Mocht Acura op de Red Bull staan op het Circuit of the Americas, is dat overigens niet de eerste keer in de Formule 1. Ayrton Senna en Alain Prost hebben in hun periode met de naam op de vizieren gereden. Dit was in de periode dat de Honda-motoren eind jaren ’80, begin jaren ’90 de koningsklasse van de autosport domineerden.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS