Formule 1

Nieuwe eigenaar heeft grote plannen met Racing Point: ‘Kloof met topdrie moet gedicht worden’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 2 december 2018 18:08 • Print artikel

Lawrence Stroll nam deze zomer Force India over, nadat het team onder curatele werd geplaatst door Sergio Perez. De Canadese zakenman en vader van Lance Stroll heeft ondertussen de schulden van het team al afgelost en blikt nu vooruit op de toekomst.

null

Force India kende een moeilijke start van het F1-seizoen, voornamelijk door de financiële problemen die Vijay Mallya veroorzaakte. Vaak werden de punten niet behaald, maar daarnaast leek het team langzamerhand failliet te gaan, totdat Sergio Perez zich ging bemoeien met de gang van zaken door het onder curatele te zetten. Een nieuwe eigenaar werd gezocht en gevonden in Lawrence Stroll en het team werd omgedoopt tot Racing Point Force India, waarna ook de resultaten steeds beter werden. Het team kwam uiteindelijk niet verder dan de zevende plaats in de constructeursstand, omdat het alle eerder behaalde punten verloor.

Stroll wil echter niet meer omlaag kijken, maar juist omhoog. Het is ook de Canadees opgevallen dat de kloof tussen de topdrieteams en de rest te groot is. Stroll wil de kloof naar de topdrie dichten: “Met het juiste beleid en genoeg sponsoren en investeerders moeten we het voor elkaar kunnen krijgen om de aansluiting te vinden.” Stroll is in ieder geval niet van plan om al te diep in de buidel te tasten om zijn doel te bereiken: “We kunnen het geld dat in de topdrieteams wordt gepompt niet evenaren, maar hopelijk kan een toekomstig uitgaveplafond ons hiermee helpen. Ik ken Chase Carey [eigenaar van Liberty Media en dus de Formule 1] goed en ik weet dat dit de richting is waar ze naar toe willen gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS