Formule 1

Nieuwe directeur voor het F1-team van Renault: Stoll eruit, Koskas erin! Abiteboul blijft

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 november 2018 11:06 • Print artikel

Jerome Stoll wordt aan het einde van het seizoen vervangen als directeur van het fabrieksteam van Renault. De Fransman is al sinds 1980 werknemer van Renault en werd in 2016 de directeur toen het Franse automerk ervoor koos om als fabrieksteam terug te keren in de koningsklasse van de autosport.

Thierry Koskas

Stoll wordt vervangen door Thierry Koskas, die eerder al werkte als vice-directeur van marketing en sales bij Renault. Koskas gaat plaatsnemen naast Cyril Abiteboul, die aanblijft als teambaas bij het team.

Het team bracht een statement uit over de wisseling van de wacht: “Na een seizoen dat gekenmerkt werd door de vooruitgang van het team, gaat Koskas samen met Abiteboul aan de slag om het werk dat is begonnen door Stoll voort te zetten in een poging om de hoogste vorm van discipline en professionaliteit te onderhouden. Koskas zal er ook voor zorgen dat het merk Renault wereld tot het maximale wordt uitgedragen.”

Renault stapte in 2016 opnieuw de Formule 1 is met een vijfjarenplan om opnieuw races te winnen. Het team kent jaar na jaar progressie. Waar het in 2016 nog in de achterhoede meereed, staat het team nu vierde in de constructeursstand. Of het doel van races winnen in 2020 nog steeds haalbaar is, is nog maar de vraag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS