Formule 1

Nieuw project Sauber: "We hebben Michael Schumacher, Vettel en Leclerc geholpen met het doorbreken"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 november 2018 20:09 • Print artikel

Sauber heeft bekend gemaakt dat het gaat samenwerken met het Tsjechische Charouz om talenten in de Formule 2,3 en 4 makkelijker door te laten stromen richting de Formule 1.

Charouz Sauber F1

Met Charouz gaat Sauber uitkomen in de Formule 2, Formule 3, het Italiaanse Formule 4-kampioenschap en het Duitse Formule 4-kampioenschap. Het doel is om potentiële talenten makkelijker door te laten stromen naar het Formule 1-team. Sauber heeft al menig talent voortgebracht. Denk hierbij aan Kimi Räikkönen, Felipe Massa en Charles Leclerc.

Charouz werd in 1985 opgericht in Praag en rijdt dit jaar in de Formule 2 met Louis Delatraz en Antonio Fuoco. Het team leverde tevens de kampioen af in de Duitse Formule 4, Lirim Zendeli. Sauber teambaas Frederic Vasseur kijkt uit naar de samenwerking en benadrukt hoe Sauber in het verleden al met grote coureurs heeft samengewerkt: “Sauber heeft een lange traditie als het gaat om het voortbrengen van toptalenten. We hebben onder andere Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Charles Leclerc geholpen met het doorbreken in de Formule 1, en samen met Charouz willen wij dit voortzetten.

Vasseur: “Met dit project wil Sauber een springplank vormen voor jonge talenten. Charouz is een er professionele organisatie en we gaan met hoge verwachtingen de samenwerking aan.” Het juniorenteam gaat zijn opwachting maken in Abu Dhabi, tijdens de testsessies direct na de afsluiting van het Formule 1-seizoen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS