Formule 1

Niet raar dat teamgenoten mislukken bij Red Bull: "Alles is ingericht rond Verstappen! Wat exceptioneel is, is dat ze..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 november 2019 06:01 • Print artikel

Volgens voormalig Lotus- en McLaren-teambaas Eric Boullier gaat elke coureur die naast Max Verstappen bij Red Bull plaatsneemt met zichzelf lopen stoeien. Het is de reactie van de Fransman als hem gevraagd wordt waarom zijn landgenoot Pierre Gasly zoveel ups-and-downs bij het F1-team uit Milton Keynes had. De Franse coureur nam de plek van Daniel Ricciardo in, maar moest halverwege het seizoen weer terug naar Toro Rosso.

Pierre Gasly


“Ik denk niet dat het kostuum te groot voor hem was in Interlagos!”, reageert Boullier als Ouest France hem vraagt of het pak een maatje te groot was voor Gasly bij Red Bull. “Red Bull heeft een speciale structuur. Hun strategie is gebouwd rond prestatie tegen elke prijs en coureur. Dus wanneer alles op zijn plek is met een goed presterend team, een fabrieksmotor en een leidende coureur als Max Verstappen, dan is er geen ruimte voor iemand anders.”

De Franse coureur had het volgens de voormalig teambaas dan ook lastig om zich in het team te nestelen. “Het is voor elke coureur lastig, laat staan een jonge coureur, om op een plek te komen die zo lastig is als deze”, zegt Boullier. “Alles is ingericht rond Verstappen. Wat exceptioneel is, is dat ze Pierre terugzetten en we zien hem nu beter presteren dan dat hij vorig jaar deed. Hij is nu de leider bij Toro Rosso geworden, gelijk aan wat Verstappen bij Red Bull is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS