Formule 1

Niet doorgaan GP China betekent verlies aan inkomen van 27,5 miljoen euro, Coronavirus rukt op in Vietnam

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 februari 2020 18:40 • Print artikel

De Grand Prix van China is voorlopig uitgesteld, waarbij F1-directeur Chase Carey zelfs waarschuwt dat de Formule 1-race helemaal niet doorgaat. De race in China lijkt niet de enige GP te zijn die in gevaar is. Het kan ook zomaar zijn dat het debuut van de hoogste klasse van de autosport in Vietnam ook niet doorgaat.

Grand Prix Vietnam in gevaar door Coronavirus

“Het mag duidelijk zijn dat we een drukke kalender hebben, dus is het makkelijk om deze later opnieuw te plannen, terwijl we een maand voor de eerste race van het seizoen zitten”, zegt Carey tegenover GrandPx.news. De FIA laat zelfs de deur openstaan voor het annuleren van de wedstrijd in Vietnam, dat aan de grens met China. Inmiddels zijn er in Vietnam ook al 14 doden door het Coronavirus.

“De wereldwijde situaties met betrekking tot het virus blijft gemonitord worden door de FIA met betrekking tot andere motorsportevenementen”, zegt de FIA over de situatie. De verwachting is dat het niet doorgaan van de Grand Prix in China een verlies aan inkomen van rond de 27,5 miljoen euro gaat liggen. Dat getal gaat verdubbelen wanneer ook de wedstrijd in Vietnam vervalt. De sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn, gaat er vanuit dat de race wel doorgaat. “Het advies wat we krijgen is dat het door kan gaan”, verklaarde de Brit over de eerste F1-race in Vietnam, tegen Reuters.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS