Formule 1

Niet alle F1-coureurs houden van esports zoals Lando Norris en Max Verstappen: "Mijn idee van autosport is behoorlijk anders"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 maart 2020 13:29 • Print artikel

Waar diverse coureurs zoals Max Verstappen en Lando Norris zich in deze dagen, nu de Formule 1 stilligt, bezighouden met e-sports, zien de coureurs van Alpha Tauri Daniil Kvyat en Pierre Gasly hier geen heil in. Hoewel Franz Tost gelooft in een potentiële markt voor de F1-teams, heeft hij er zelf ook geen interesse in.

Franz Tost

“Ik heb de race niet gezien, omdat ik het ORF-sportkanaal waar het werd uitgezonden, niet kan krijgen”, zegt de teambaas tegen Motorsport-Total. “Het is ook niet mijn wereld, moet ik toegeven. Mijn idee van wat de autosport moet zijn, is behoorlijk anders. Maar vandaag de dag is de jeugd geïnteresseerd en hebben we ons eigen e-sport team. Het is een potentiële markt voor de toekomst, die interessant kan zijn voor onze sponsoren. Het kan ook jonge fans dichter bij de autosport brengen.”

De Oostenrijker bevestigde dat Pierre Gasly en Daniil Kvyat niet betrokken gaan zijn bij het simracen. “Ik heb allebei onze coureurs aan de telefoon gesproken en ze willen er niet gaan deelnemen”, zegt Tost. “Pierre heeft een simulator in gebruik, maar op dit moment heeft hij geen materiaal omdat hij in een hotel in Dubai moet blijven. En Dany houdt er niet van.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS