Formule 1

Nico Rosberg spreekt lovende woorden over Max Verstappen: "Hij gaat een van de grootste aller tijden worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 november 2022 07:03 • Print artikel

Max Verstappen greep dit jaar zijn tweede wereldtitel. Er wordt wel eens gezegd dat wereldkampioen worden makkelijker is dan blijven. De Red Bull-coureur bewees dit jaar het tegendeel. In 2021 vocht de Nederlander tot de laatste race met Lewis Hamilton. Dit jaar behaalde Verstappen 15 overwinningen en domineerde het kampioenschap na een moeizame start. Nico Rosberg heeft dan ook alleen maar lovende woorden.

Max Verstappen F1 World Champion

“Hij is een ongelofelijk coureur”, begint Rosberg bij Sky Sports. “Ik denk dat het nog makkelijker is om te zeggen, dat hij een van de grootste aller tijden gaat worden, wanneer je naar de statistieken kijkt. Wat ik bedoel, tweevoudig wereldkampioen met alle race overwinningen die hij nu al heeft. Ik denk meer dan Alonso nu, als ik het niet fout heb, dus is hij al een van de besten aller tijden en hij is pas begonnen. Dus denk ik dat dit in het komende decennium bevestigd gaat worden, zeker.”

“Het is gewoon ongelooflijk, zijn niveau van rijden is fenomenaal, dus het is mooi om daar getuige van te mogen zijn. En we moeten ons ook herinneren, dat de auto vanaf het begin van dit jaar niet sneller was dan de rest. Nee, de Ferrari was de snelste, toen we aan het begin van het seizoen begonnen en nog steeds, hij behaalde 15 ongelofelijke overwinningen en vernietigde de tegenstand op die manier ook echt. Het is een van de beste seizoenen ooit die we gezien hebben, het is erg indrukwekkend.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS