Formule 1

Nico Rosberg onder de indruk van Lewis Hamilton: "Eén van de grootste sportprestaties ooit"

Uitgegeven door Bart • 30 oktober 2020 13:45 • Print artikel

Lewis Hamilton verbrak afgelopen weekend het recordaantal overwinning in de Formule 1 van Michael Schumacher. Van de laatste zes seizoenen wist alleen teamgenoot Nico Rosberg de Brit van de wereldtitel te houden. De Duitser toont zijn waardering voor de prestaties van zijn voormalig rivaal. "Ik heb veel respect voor wat Lewis bereikt heeft", aldus Rosberg in een interview met Reuters. "Hij is een fenomenale coureur en presteert ieder jaar. Jaar in, jaar uit. Hij is de te kloppen coureur en blijft dominant. Dat is enorm knap."

Nico Rosberg


"Zijn prestaties zullen de boeken in gaan als een van de grootste sportprestaties ooit", aldus Rosberg. "Niet alleen van de Formule 1, maar van alle sporten. Ik kan daar alleen maar heel veel respect voor hebben."

Naast lof voor zijn prestaties is Rosberg ook onder de indruk van de manier waarop Hamilton zich manifesteert. "Het is cool om te zien hoe Lewis zijn platform gebruikt om aandacht te vragen voor misstanden in de wereld. Hij kijkt vooruit en denkt aan de toekomst. Naast alle gekheid die erbij komt kijken dat hij de beste Formule 1-coureur ooit is geworden, heeft hij nog de capaciteit om aan het bredere plaatje te denken. Daar heb ik misschien nog wel het meeste respect voor."

Youtube RaceXpress


Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS