Formule 1

Nico Rosberg laat geen spaan heel van Max Verstappen: "Echt slecht en onnodig! Het is gewoonweg te veel!"

Uitgegeven door Johann Petermann • 16 april 2018 10:25 • Print artikel

In gesprek met Sky Sports liet voormalig wereldkampioen Nico Rosberg geen spaan heel van Max Verstappen. Hij vindt nog steeds dat Verstappen een geweldige coureur is maar dat hij nog een iets te agressieve rijstijl heeft.

Nico Rosberg

Gevraagd naar wie de beste is in het inhalen zei Rosberg dat er twee kandidaten zijn, waarvan er een het iets te vaak verprutst: “Max en Daniel zijn de beste twee, maar Max verknalt het vaak dus dat maakt Daniel eigenlijk de beste, hij zorgt ervoor dat het altijd nét lukt. Geweldig om te zien!”

Max zit momenteel een beetje in het verdomhoekje en krijgt veel kritiek: “Ja, en terecht!”, antwoordt Rosberg als Sky collega Lazenby hierover begint. “Op dat punt buitenom gaan bij Lewis kan niet echt maar hij deed het ook fout want hij kreeg onderstuur, maar het moment met Vettel was pas echt slecht en onnodig. Vandaag was een hele slechte dag voor hem want hij vergooit zijn eigen kansen, haalt de WK-leider zowat uit de race en als klap op de vuurpijl wint zijn teamgenoot de race op fantastische wijze.”

Rosberg kan nog wel een positieve noot vinden uit de gebeurtenissen: “Het is een harde les maar misschien zijn het dit soort dagen die een jonge coureur zoals Max beter maken. Het is een geweldige coureur maar hij moet een beetje agressiviteit eruithalen. Het is gewoonweg te veel.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS