Formule 1

'Nico Rosberg had duizend rondjes nodig en Lewis Hamilton slechts twee'

Uitgegeven door Bart • 8 april 2021 17:03

Vanaf de intrede van de hybride motoren in 2014 domineert Mercedes de Formule 1. Lewis Hamilton rijgt de laatste jaren de wereldtitels aaneen en wordt niet bedreigd door teamgenoot Valtteri Bottas. In 2016 was teamgenoot Nico Rosberg de laatste coureur die de Brit de baas was. Af en toe liep de spanning binnen het team hoog op, maar ook binnen het team was de verbazing groot toen Rosberg direct na het winnen van de titel zijn helm aan de wilgen hing.

Nico Rosberg Lewis Hamilton


In de podcast Beyond the Grid kijken Andrew Shovlin en James Vowles terug op die periode met Rosberg en Hamilton. De discussie gaat welke coureur beter is. Vowles: "Als je Nico duizend ronden in de auto zet, komt hij op een ongelofelijk hoog niveau. Lewis heeft daar slechts twee ronden voor nodig. Dat zegt denk ik genoeg. Nico was een geweldige coureur, maar hij had veel track time nodig om op dat niveau te komen."

Het afscheid van Rosberg kwam als donderslag bij heldere hemel. "Toto riep ons binnen en we wisten niet wat we moesten verwachten. Als ik vijf opties moest noemen, zou ik echt niet verzinnen dat Nico zou gaan stoppen. Het was een bizar moment. Ook nu is het nog moeilijk te begrijpen. Ook al had hij Lewis misschien niet nogmaals verslagen, hij had een hele goede auto gehad en zeker nog races gewonnen. Hij zou onderdeel van een team zijn geweest dat geschiedenis schreef."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS