Formule 1

Nico Rosberg: "Comeback Fernando Alonso begint op die van Michael Schumacher te lijken"

Uitgegeven door Bart • 1 juni 2021 10:15 • Print artikel

Fernando Alonso beleeft nog geen geweldige comeback in de Formule 1. Alpine-teamgenoot Esteban Ocon staat na vijf races op twaalf punten tegen de vijf punten voor de tweevoudig wereldkampioen uit Spanje. Slechts sporadisch zien we zijn klasse van weleer. Een andere oud-wereldkampioen Nico Rosberg moet bij de huidige Alonso denken aan Michael Schumacher.

Michael Schumacher Nico Rosberg


De zevenvoudig wereldkampioen maakte in 2010 zijn comeback in de koningsklasse van de motorsport en was drie jaar lang teamgenoot van Rosberg. Bij Sky Italia zegt Rosberg: "De Alpine is niet makkelijk te rijden en Alonso heeft het zwaar. Toch zie je af en toe zijn klasse wel bovendrijven. Dat doet me een beetje denken aan Michael Schumacher en zijn comeback bij Mercedes."

"Uiteindelijk heeft het allemaal met leeftijd te maken", vervolgt Rosberg. "Fernando heeft twee jaar niet in de Formule 1 gereden en het zal nog wel even duren voordat hij volledig op zijn oude niveau zit."

In de podcast Beyond the Grid gaat Rosberg dieper in op zijn band met Schumacher. "Ik zag Schumacher niet zo zeer als mentor, maar meer als extreme rivaal. Dat bracht een ander soort dynamiek. Toen Michael zijn comeback maakte, was hij niet meer op topniveau, maar je zag soms wel flitsen van zijn geniale rijstijl. Dat was fenomenaal, maar het was niet constant genoeg."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS