Formule 1

Nico Hulkenberg uit kritiek op Renault: "Ik denk dat we onszelf serieus wat vragen moeten stellen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 augustus 2019 07:09 • Print artikel

Het Formule 1-team van Renault kent geen gelukkig eerste helft van het F1-seizoen. Het team was vorig jaar nog het beste team achter Mercedes, Ferrari en Red Bull. Dit jaar zit de F1-renstal vaak in de achterhoede van het middenveld. Een grote teleurstelling voor het Franse fabrieksteam. Volgens coureur Nico Hülkenberg moet men zich in Enstone de nodige vragen gaan stellen.

Renault F1 Nico Hulkenberg


“Het is een lastige”, zegt de sympathieke Duitse coureur tegen Racefans. “Het ligt duidelijk beneden onze verwachtingen en onze doelen. Ik denk dat we onszelf serieus wat vragen moeten stellen en een aantal zaken intern moeten reviewen, maar er zijn veel meer diepte- dan hoogtepunten helaas. Niet echt om tevreden over te zijn.”

Het klantenteam met Renault-motoren, McLaren heeft zelfs 43 punten meer in het kampioenschap. Wat aantoont dat de Renault F1-motor aanzienlijk beter is dan vorig jaar. “Hoe we met de dingen gaan en waar we in de afgelopen 18 maanden vandaan gekomen zijn met de auto”, zegt Hülkenberg. “Wat we hebben gedaan en het feit dat het niet zoveel effect had. We moeten onszelf afvragen hoe we richting de toekomst gaan om zeker te stellen dat updates echt wat gaan brengen en ons vooruit brengen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS