Formule 1

Nico Hulkenberg niet mals over de actie van Grosjean: "Hij houdt er blijkbaar van om rond te tollen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 mei 2018 19:30 • Print artikel

Nico Hülkenberg is alles behalve blij met de actie van Romain Grosjean waarbij hij werd uitgeschakeld tijdens de openingsronde van de Spaanse Grand Prix. Direct na het incident wees de Duitser dan ook naar de Fransman met de opmerking "Die moet nodig zijn huiswerk gaan doen". The Hulk had er geen excuses voor en was zeer gefrustreerd over de blunder van de Haas F1-coureur die hem de race koste.

Formule 1 2018 Nico Hulkenberg


Grosjean verloor de controle over zijn bolide bij bocht drie, spinde, gas een dot gas en kwam hierdoor terug op de baan in een poging het veld te ontwijken. Door deze actie schakelde hij Hülkenberg en Pierre Gasly uit. Andere coureurs konden de rokende Renault maar net ontwijken.

De Duitser was niet mild na het incident. "Ik werd geraakt uiteraard. zei de onfortuinlijke Duitser tegen de pers. "We zagen dat Romain spinde en terugkwam op de baan. Ik kon nergens heen. Kon hem niet ontwijken helaas, daardoor raakte hij mijn achterkant en dat was het einde van mijn middag. Hij ziet er niet goed uit in zo'n scenario. Over het algemeen houdt hij er blijkbaar van om tijdens het weekend rond te tollen, maar de eerste ronde is niet de plaats om dat te doen met alle auto's om je heen. Daar moet hij eens naar kijken en zijn huiswerk gaan doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS