Formule 1

Nico Hulkenberg keert terug in F1: "Voor mijn gevoel ben ik nooit echt weggeweest"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2022 07:52 • Print artikel

Nico Hulkenberg maakt komend jaar definitief zijn rentree in de Formule 1. De 35-jarige Duitser stond de afgelopen twee seizoenen aan de zijlijn als reservecoureur bij Aston Martin, maar keert in 2023 terug met een vast stoeltje bij Haas. Hulkenberg, goed voor 181 starts in de F1, is daar de vervanger van de tegenvallende Mick Schumacher.

Nico Hulkenberg


Dit seizoen kwam Hulkenberg in de eerste twee races in acties. In Bahrein en Saoedi-ArabiŽ verving hij de met corona besmette Sebastian Vettel. Nu kan hij zich opmaken voor een volledig F1-seizoen. "Ik ben heel blij met een full-time stoeltje bij Haas voor het seizoen 2023. Voor mijn gevoel ben ik nooit echt weggeweest uit de Formule 1."

De oud-coureur van Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point and Aston Martin gaat bij Haas een team vormen met Kevin Magnussen. "Het is geweldig dat ik weer de kans krijg om datgene te doen waar ik het meest van hou. Ik wil Gene Haas en Gunther Steiner dan ook enorm bedanken voor hun vertrouwen. We hebben veel werk te verzetten in de strijd met de andere teams in het middenveld. Ik kan niet wachten om die strijd weer aan te gaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS