Formule 1

"Nico Hulkenberg heeft zijn kans op stoeltje bij Ferrari verspeeld"

Uitgegeven door Bart • 4 december 2017 09:06 • Print artikel

De kans dat Nico Hulkenberg voor Ferrari in de Formule 1 gaat rijden is zo goed als voorbij. Dat zegt de Zwitserse TV-commentator Marc Surer in een interview met Sky Sports. In 2014 was de Duitse coureur in beeld om één van de Ferrari-stoeltjes in te nemen. "Nico staat niet meer op het lijstje."

hulkenberg


Het feit dat Sebastian Vettel al bij de Italiaanse renstal rijdt, maakt de kans voor Hulkenberg kleiner. "Ik kan me niet voorstellen dat er twee Duitsers voor Ferrari uitkomen. Hulkenberg stond in 2013 op de lijst toen Ferrari toegang had tot de data van Sauber, waar hij onder contract stond. Waarom de keuze destijds niet op Nico is gevallen, weet ik niet."

Hulkenberg eindigde dit jaar met 43 punten op de tiende plaats in het WK, maar wacht na zeven jaar op het hoogste niveau nog altijd op zijn eerste podiumplaats. "In Azerbeidzjan was hij er dicht bij, maar raakte hij de muur." Ook collega Martin Brundle snapt niet dat de Duitser nog geen podium heeft behaald. "Hij heeft zo veel snelheid en talent, alleen kan hij dat nog niet omzetten naar topresultaten. Hij haalt niet de uitslagen die hij verdient."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS