Formule 1

Nico Hulkenberg heeft geen medelijden met Mick Schumacher: "We vechten allemaal voor onze carrière"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 november 2022 20:03 • Print artikel

Nico Hulkenberg, of gekscherend Nico 'Hulkenback' keert volgend seizoen weer terug op de grid als full time-coureur bij het team van Haas. De Duitser werd opgebeld om landgenoot Mick Schumacher te vervangen. De jonge telg van de zevenvoudig wereldkampioen wist de teamleiding van Haas niet te overtuigen om hem nog een jaartje te gunnen. Hulkenberg heeft geen medelijden met zijn jonge landgenoot.

Nico Hulkenberg

Mick Schumacher maakte in 2021 zijn debuut in een zwaar ondermaatse auto naast een zeer ondermaatse teamgenoot genaamd Nikita Mazepin. Dit seizoen kon hij zich voor het eerst meten tegen een goede teamgenoot, Kevin Magnussen. Net als in 2021 was Schumacher geneigd om fouten te maken. Vooral crashes in Saudi-Arabië en Monaco zorgden ervoor dat Haas in de financiële problemen terecht kwam. Ook presteerde hij op dagen dat hij niet crashte vaak onder het niveau van zijn teamgenoot Magnussen. Al deze factoren hebben geen positieve invloed hebben gehad op de contractverlenging van Schumacher, die uiteindelijk uitbleef.

Het team van Haas kiest voor volgend seizoen voor twee ervaren coureurs. Hulkenberg vertelt tegenover persbureau Reuters over de keuze van Haas: "Dit is hoe het werkt in de Formule 1. We vechten allemaal voor onze carrière en om op hetzelfde stuk asfalt te kunnen rijden. Uiteindelijk is het de taak aan de coureur om zijn team te overtuigen van zijn talent en zijn kunnen. Wanneer de mensen niet overtuigd zijn, dan gaan er veranderingen plaatsvinden. Hetzelfde geldt voor het personeel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS