Formule 1

Nico Hulkenberg gekoppeld aan een Indycar-stoeltje voor 2020, maar: "Misschien neem ik wel een jaar pauze"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 november 2019 16:03 • Print artikel

Na de deur te hebben dichtgegooid voor een seizoen in de razend populaire toerwagenserie DTM, wordt Nico Hülkenberg nu gekoppeld aan een IndyCar-zitje voor 2020. De ervaren Duitser heeft in 2020 geen cockpit weten te bemachtigen in de Formule 1, nadat hij door Renault was gedumpt.

Nico Hulkenberg F1 GP Monaco 2019

Hülkenberg wordt ook gekoppeld aan de Formula E, maar het Duitse Auto Motor und Sport schrijft dat de Nederlandssprekende Duitser misschien een IndyCar-stoel bij Ed Carpenter Racing heeft gekregen. Eerder zei de 32-jarige Hülkenberg: “Ovals zijn niet iets dat mij aantrekt of raakt. Ik heb veel respect voor de coureurs die erop rijden, maar het is gewoon niet mijn ding. Dat kun je gewoon zo noteren."

Het Duitse bericht meldde echter dat Hülkenberg alleen op de straten- en normale circuits op de IndyCar-kalender 2020 aan het werk te zien zal zijn. Hülkenberg waarschuwt ook dat hij misschien gewoon een pauze neemt in 2020. "Voor mij persoonlijk is het geen schande om een pauze te nemen", vertelde hij aan de Duitse krant Bild. "Na tien jaar kijk ik gewoon wel! Dat betekent niet dat ik dat niets zal doen. Maar misschien rijd ik niks. Op dit moment staat het nog in de sterren geschreven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS