Formule 1

Nico Hülkenberg: "We moeten nog steeds heel veel data nakijken en onderzoeken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 maart 2019 17:38 • Print artikel

Nico Hülkenberg moest tijdens de eerste vrije training in de aanloop naar de Grand Prix van Australië geduld opbrengen. Hij kon lange tijd niet de baan op tijdens de eerste vrije training van Melbourne in verband met een elektrisch probleem. Hij was terug te vinden op P10 met zijn tijd van 1:25.015, maar kon tijdens de tweede vrije training toch een goede tijd neerzetten van 1:23.574. Het bracht de Duitser P7.

nNico Hulkenberg Renault F1

"We konden gelukkig toch nog wat goed maken na de de mindere eerste vrije training", liet Nico Hülkenberg optekenen. "De tweede vrije training voelde goed en constant. Ik voelde me gelijk goed in de auto, en dat is een van de belangrijkste dingen voor een rijder. We rijden nu op een andere baan als dat we deden met het testen en de baan zit heel anders in elkaar als de andere baan en dan is het even lastig om het gevoel te krijgen. Maar ik voelde me op mijn gemak."

"We kunnen voor het moment tevreden zijn. We hebben ons programma kunnen doen zoals gepland stond in de tweede vrije training. Onze langere runs zien er goed uit, maar we moeten nog steeds heel veel data nakijken en onderzoeken om klaar te zijn voor de kwalificatie van morgen."/Door Patricia Kloosterman

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS