Formule 1

Nico Hülkenberg: "We moeten! De ontwikkelingskant van de auto moet beter worden volgend jaar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 december 2018 18:30 • Print artikel

Renault wil in 2019 grote stappen maken met haar Formule 1-team. Daarvoor is ook Daniel Ricciardo, afkomstig van Red Bull, aangetrokken. Samen met Nico Hülkenberg moet de Honey Badger het team naar een hoger niveau tillen. Hülkenberg vindt dat die ontwikkeling zeker niet stil kan blijven staan.

Nico Hulkenberg portet

“We moeten!”, zei de Duitser over de ontwikkeling van de auto. “Maar het is altijd echt zwaar. Het is speculatie. We weten wat we moeten doen en ik weet dat het niet slecht klinkt, maar we blijven in het ongewisse ten aanzien van wat anderen vinden. Het is duidelijk dat de nieuwe voorvleugel een soort van soft reset is voor volgend jaar, omdat het allemaal behoorlijk anders wordt voor de auto’s. Dus we moeten het echt ontdekken en ervaren. Maar natuurlijk is de richting die we op moeten, waarop we ons volledig moeten richten. We moeten veel doen om het gat te dichten en ons erin vast te bijten. Als fabrieksteam moeten we een grote stap maken.”

“Ik denk dat we op veel gebieden een goede progressie hebben gemaakt, vooral in de structuur van het team en het team op de juiste plek neerzetten om de komende twee jaar te kunnen groeien. Maar de technische kant, de ontwikkelingskant van de auto zelf, was afgelopen jaar niet echt onze ambitie. Dus dat is iets waaraan we moeten werken om beter te worden voor volgend jaar. Maar ik denk in zijn algemeenheid: vorig jaar P6, nu P4. Ik denk dat dat een gezonde en goede ontwikkeling is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS