Formule 1

Nico Hülkenberg probeert slechte reeks te boven te komen: "Leren van wat er gebeurde in Japan"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 oktober 2018 08:27 • Print artikel

Voor Nico Hülkenberg zijn de laatste Formule 1-races geen feestjes geweest. De Duitser scoorde sinds de zomerpauze nog maar één punt en is in de WK-stand teruggevallen naar P9. Toch is de Duitser positief over de aankomende races, waarin hij probeert de draad weer op te pakken.

Hülkenberg scoorde voor de zomerpauze in elke race die hij finishte, maar na de race in Spa scoorde hij nog maar één schamel puntje in Singapore. De Duitser wil die slechte reeks dan ook te boven komen: “Het was niet de beste reeks die we konden neerzetten, maar we proberen positief te blijven en gretig te zijn om de volgende race het beter te doen. Japan ging niet zoals plan, maar daar moeten we van leren.”

Hülkenberg heeft vertrouwen in een sterke afloop van het seizoen: “Ik wil de komende vier races punten scoren, dus we moeten ervoor zorgen dat alles goed verloopt.”

Renault heeft momenteel nog een voorsprong van acht punten op concurrent Haas, dat de laatste races flink dichterbij is gekomen. Hülkenberg staat samen met Perez en Magnussen op 53 punten in de stand en de zevende plek is het doel voor een grote groep coureurs. Hülkenberg heeft in ieder geval zin in de race in Austin, Texas: “Het circuit brengt altijd een lach op mijn gezicht.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS