Formule 1

Nico Hülkenberg kan leven met z'n F1-carrière: "Nu kan ik kiezen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2019 13:50 • Print artikel

Nico Hülkenberg is bezig met zijn laatste races voor Renault en heeft geen stoeltje in de Formule 1 voor 2020. Toch wil de coureur nog geen afscheid nemen van zijn actieve racecarrière en sluit hij een terugkeer in de hoogste klasse van de autosport ook niet uit.

Nico Hulkenberg Renault F1

“Nu kan ik kiezen tussen pizzabakker, kapper, tandarts of gynaecoloog”, reageert Hülkenberg lacend tegenover GrandPx.news in Interlagos. Toch ziet de coureur het allemaal niet negatief: “Ik kijk uit naar wat meer vrije tijd en niet te hoeven leven met deze kalender. Als eerste wil ik in januari naar het tennistoernooi 'Australian Open' gaan, iets wat ik de afgelopen tien jaar niet heb kunnen doen.” Toch ziet de Duitser nog niets in een pensioen en wil hij fit blijven voor de F1. Een rol als reservecoureur sluit hij echter uit.

“Geen Formule 1 in 2020 betekent niet dat ik met pensioen ga”, zegt de Renault-coureur. “Ik hou van de sport, deze auto’s en ik ben klaar en fit als er een kans is voor een comeback.” Een stap naar de DTM heeft de coureur al uitgesloten, maar een link met de IndyCar ontkent Hülkenberg echter niet.

“Ik heb altijd gezegd dat ik geen fan van de ovals ben”, aldus de 32-jarige Duitser. “Ik hou er gewoon niet van en het lijkt niet voor mij te zijn. Dus ja, als ik mijzelf kan beperken tot wegcircuits, dan graag.” Toch kan de coureur wel tevreden terugkijken op zijn F1-carrière. “Als ik terugkijk, dan had het hier en daar beter kunnen gaan”, vertelt Hülkenberg. “Het potentieel voor meer was er. Maar ik kan er mee leven. En het is goed dat ik er mee kan leven, omdat ik het niet kan veranderen. Ik ben tevreden met mezelf.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS